DAILY LIFE | PERSONAL

Winterdip

1 februari 2018

Ken je dat gevoel, dat je ’s morgens heerlijk wakker wordt met zonnestralen op je gezicht en zingende vogels die je ochtend nèt iets beter maken? Nee, ik ook niet meer. En tijdens deze donkere dagen is het best lastig om positief te blijven en motivatie te vinden voor je doelen.

Toch probeer ik van iedere dag het beste te maken. Dat lukt me niet altijd, hoor. Ik kan eerlijk zeggen dat een winterdip bij mij aan de orde komt. Dit is natuurlijk niet erg, iedereen zal er wel eens last van hebben. Helaas werkt het toch op je gemoedstoestand als je een vitamine D tekort hebt. We hebben vitamine D nodig om gezond te blijven. Het is goed voor sterke botten, tanden én speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van je weerstand. Zonlicht is de belangrijkste bron van deze vitamine. Je lichaam maakt het zelf aan als je in contact komt met de zon.

Nou, dat gaat stroef, wanneer de zon zich 1 keer laat zien op de 1 á 2 weken… Om mezelf toch staande te houden tijdens deze periodes, heb ik een plan opgesteld. Ofja, niet echt een schema, ofzo. Meer een routine waar ik me aan wil houden, zodat deze donkere dagen gevoelsmatig iets sneller voorbij zijn.

Ik sta zo vroeg mogelijk op, rond een uur of half zeven. Niet bewust, ik zet geen wekker. Mijn vriend moet vroeg op voor werk, dus dan word ik automatisch wakker. Ik profiteer ervan; ik sta op, zet een kop koffie en ga lekker met Xena op de bank knuffelen. Zij slaapt dan nog een half uur verder voordat ik aan de rest van de dag begin. Vaak begin ik dan aan persoonlijk opgestelde doelen. Zoals sporten, serie afkijken, studeren, aan mijn blog werken of gewoonweg nog een uurtje verder slapen. Gewoon, omdat het kan. Ik probeer een zonnebankje te pakken (ja, heel erg ongezond), en zet zomerse muziek op. Tegen het einde van de avond pak ik een lekkere warme douche, en probeer zo vroeg mogelijk naar bed te gaan. Tijdens weekenden geniet ik zo veel mogelijk. Lekker wandelen, iets gaan drinken, uiteten etc. De koude wind trotserend in een zomers jurkje zonder panty. Nee grapje, zo ver ga ik ook weer niet.

En voor je het weet, is het 20 maart. De lente is begonnen!

Wat doen jullie om deze koude wintermaanden te doorstaan?

Jess.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *