DAILY LIFE | PERSONAL | Uncategorized

Hoe het écht is om te stoppen met roken

29 maart 2018

Circa 2 weken geleden, ben ik teruggekomen uit het zonovergoten eiland genaamd ‘Tenerife’. Toen ik in het siberische klimaat landde, aka Nederland, ging er iets om. Ik wilde stoppen met roken.

Het is geen rozengeur en maneschijn. Ik rookte eerst een pakje per dag, Camel Blue, standaard. Heerlijk vond ik dat, zo na het eten. En vooral op zwoele zomeravonden kon ik daar extra van genieten. Toch veranderden mijn gedachtes plots, vergelijk het met Tim van Temptation; de ene keer wijd je je hele gedrag aan iets, de andere keer gedraag je je alsof dat nog nooit hebt aangeraakt in je leven. Wat een gekkie is dat hè?

To the point. Ik heb nog af en toe een sigaret gerookt, maximaal 1 per dag. Vorige week was de laatste. En het is lastig. Iedere keer probeer ik op andere gedachtes te komen, tevergeefs. Ik krijg zweetaanvallen, kan niet stil zitten en mijn energiepeil is vergelijkbaar met een ADHD-patiënt.

Toen ik afgelopen zondag sushi ging eten bij ons vaste stekkie, knapte er iets in mij. Ik proefde veel meer! Ken je dat gevoel in je kaken, als je een zuur snoepje ziet of eet? Dát had ik constant. Alsof ik er niet aan gewend was zoveel te proeven. Absurd!

Trappen oplopen is geen uitdaging meer, ik vind het leuk! Mijn huid gaat zichtbaar vooruit. Bye bye onderhuidse ontstekingen.

Ondanks al deze voordelen, heb ik het verdomd moeilijk. Want oh, oh, wat is dat toch lekker; zo’n Camel Blue sigaret.

 

Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *